Amigo Picanto Burger

De Amigo Picanto Burger

Of je nu een fervente vleesliefhebber bent of de voorkeur geeft aan een vegetarische optie, er is altijd iets onweerstaanbaars aan een sappige, smaakvolle burger (dat geld ieder geval voor mij). Deze heerlijke burger heb ik ergens een keer gegeten (weet helaas niet meer waar) en de combinatie is altijd in mijn gedachten gebleven. Omdat ik het niet meer weet heb ik hem maar zelf genoemd als Amigo Picanto. Je kan de Amigo Picanto Burger zo pittig maken als je zelf heerlijk vindt en door de rucola heb je een heerlijke bite. Speel er mee en geniet er van. Als je de “patties” zelf kan maken dan moet je dat lekker doen. Ik vindt de kwaliteit van “The Butchers” echt top dus haal ik ze vaak hier. 

Ingrediënten:
  • 4 kwaliteits burgers
  • Pot mayonaise
  • 2 groene jalapeño’s ( in ringen )
  • 2 rode jalapeño’s ( in ringen )
  • 4 plakjes cheddar of andere smeltkaas
  • 4 goede hamburger broodjes
  • Sriracha saus
  • 1 kleine zak rucola
Grill-Amigo-jalapeño-mix-voor-Amigo-Picanto-burger
De gesneden jalapeño's als topping.
Benodigdheden:
Zo maak je het:
  1. Stook je barbecue aan tot 200°C
  2. Bereid je barbecue voor met een directe zone
  3. Laat je roosters goed op temperatuur komen. Voor mijn burgers gebruik ik vaak mijn gietijzeren rooster. 
  4. Meng ondertussen 5 eetlepels mayonaise met het gewenst aantal Sriracha saus (je kan zelf de pittigheid bepalen)
  5. Snij daarnaast de jalapeño’s in ringen (je kan de zaadjes naar wens laten zitten, hoe meer zaadjes hoe pittiger)
  6. Snij je broodjes door de helft en laat ze lekker roosteren met het gesneden vlak boven het directe gedeelte. 
  7.  Als de broodjes mooi zijn gegrild leg je ze apart.
  8.  Leg je hamburgers op het gietijzeren rooster.
  9. Keer de burgers regelmatig om een gelijkmatige garing te krijgen. (als je 1 kant te lang dan doet dan is deze te gaar). Let wel op! als je burger blijft plakken op het rooster dan is deze nog niet goed. 
  10. Controleer met een thermometer of je burgers van binnen naar wens is. Ik serveer ze meestal medium en dan is je kerntemperatuur tussen de 60°C en 63°C. Als je iets meer Well-done wil dan kan je tussen de 65°C en 68°C zitten. 
  11. Voeg de cheddar plakjes toe bij het laatste keer draaien van je burger. Door de warmte zal deze heerlijk gaan smelten. 
  12. Als de kaas is gesmolten is het tijd om je burger op te bouwen. 
Opbouw burger:
  • Bovenkant brood met beetje saus gesmeerd
  • Jalapeño mix
  • Burger met cheddar
  • Rucola
  • Onderkant brood met saus gesmeerd
Nog wat tips:
  • Druk je vlees niet aan. Dit zorgt ervoor dat al je sap uit de burger verdwijnt.
  • Het roosteren van het brood zorgt ervoor dat je brood niet zompig wordt van burgersappen of saus. Daarnaast geeft het nog een extra bite en heeft het met een houtskool barbecue een lekkere smaak. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top