Gegrilde knoflook-citroen kip met geroosterde bloemkoolpuree

Het eindresultaat van gegrilde knoflook-citroen kip met geroosterde bloemkoolpuree

Als liefhebber van de heerlijke smaak van kip en de verfrissende combinatie van citroen en knoflook tijdens de zomer, deel ik graag mijn nieuwste favoriete recept met jou. Het draait allemaal om de Gegrilde Knoflook-Citroen Kip met romige Bloemkoolpuree. Dit gerecht is perfect voor een lichte, zomerse avondmaaltijd die niet te zwaar valt. En het beste van alles? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om deze heerlijke knoflook-citroen kip te maken. 

Ingrediënten voor de kip:
 • 4 kipfilets ( of 2 grote kipfilets )
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Sap en rasp van 1 biologische citroen
 • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
 • Zout en peper naar smaak
De gemarineerde kipfilets. Ik heb ze later wel in een vacuum zak gedaan
Ingrediënten voor de geroosterde bloemkoolpuree:
 • 1 bloemkool, in roosjes
 • 3 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 2 eetlepels roomkaas ( ik gebruikte zelf Monchou )
 • 2 eetlepels ongezouten roomboter
 • Verse peterselie voor garnering
De bloemkoolroosjes voordat ze op de barbecue gaan
Benodigdheden:
Zo maak je het:
 1. Stook je barbecue aan tot 200°C
 2. Marineer ondertussen de kipfilets door in een kom de olijfolie, citroensap, citroenrasp, fijngehakte knoflook, zout en peper te mengen. Laat de kipfilets gedurende ongeveer 15-20 minuten marineren maar langer mag ook.
 3. Terwijl de kip marineert, bereid je de geroosterde bloemkoolpuree voor. Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, zout en peper. Rooster ze op de barbecue tot ze gaar en lichtbruin zijn, ongeveer 15-20 minuten.
 4. Haal de geroosterde bloemkoolroosjes van de barbecue en plaats ze in een keukenmachine of blender. Voeg de roomkaas ( Monchou) en ongezouten roomboter toe. Pulseer tot een gladde puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
 5. Plaats de gemarineerde kipfilets op de directe zone van de grill om de kip aan te schroeien. Sluit het deksel van de kamado. Grill elke kant gedurende ongeveer 2-4 minuten, afhankelijk van de dikte van de kipfilets. Ik had zelf echt dikke kipfilets gebruikt dus had echt wel 4 – 5 min per kant gedaan. 
 6. Verplaats de kipfilets naar de indirecte zone om ze verder te laten garen zonder uit te drogen. Plaats een vleesthermometer in het dikste deel van de kip.
 7. Ga door met grillen totdat de kip een interne temperatuur van ongeveer 70-75°C bereikt. Dit zorgt voor een sappige en veilige kip zonder kans op besmetting.
 8. Haal de kip van de grill en laat deze enkele minuten rusten onder losjes aluminiumfolie. Tijdens het rusten zullen de sappen zich verspreiden, wat de sappigheid ten goede komt.
 9. Serveer de gegrilde knoflook-citroen kip op een bedje van geroosterde bloemkoolpuree. Garneer met verse peterselie en extra citroenrasp indien gewenst.
 10. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top