Inkbird ISC-007BW BBQ Controller

Review Inkbird ISC-007BW BBQ Controller

Een vriend van mij die ook graag barbecued had zelf een luxe smoker gekocht voor het low en slow werk. Echter door ruimte gebrek in mijn tuin zocht ik een andere oplossing en uiteindelijk kwam ik via het internet uit op de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller. Ik was in eerste instantie niet helemaal enthousiast van het product maar door een kortingsactie via een grote retailer kon ik het toch niet laten. Na de eerste ingebruikname was ik direct heel enthousiast.

Wat is een BBQ controller?

De Inkbird ISC-007BW BBQ controller is een draadloze luchtblazer en thermometer in één product. Omdat het universeel is kan je het gebruiken op vele merken zoals bijvoorbeeld de The Bastard of Green Egg. Omdat ik soms wat dingen tussendoor moet doen is het wel makkelijk om de Inkbird ISC-007BW controller te gebruiken voor lange sessies zoals bijvoorbeeld pulled pork of spareribs.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen?
 • Met één simpele knop alles bedienen
 • Draadloze verbinding om met de APP te bedienen
 • Ventilator met variabele snelheid
 • 3 voedselveilige sondes
 • Meldingen/Alarmen als het over de ingestelde temperatuur gaat
 • Draagbaar ontwerp
Wat zit er allemaal bij:
 • BBQ Controller unit
 • 3 sondes (1 voor grill en 2 voor vlees)
 • Slang om lucht te blazen naar de barbecue
 • 2 adapters om vast te zetten.
 • Luxe opbergtas
 • 230V voeding
Luxe tas Inkbird ISC-007BW BBQ Controller
Gebruik van de Inkbird ISC-007BW BBQ controller en eerste test

Toen ik de Inkbird ISC-007BW BBQ controller voor het eerst ging gebruiken bleef ik er uiteraard bij om alles in de gaten te houden. Ik moest wel even puzzelen om te kijken hoe ik de adapter op de luchtinvoer kon plaatsen maar uiteindelijk was het gelukt. Ik had een stuk procureur gekocht om pulled pork te maken en kon deze direct even testen. Ik probeerde eerst via de draaiknop de juiste temperatuur in te stellen en dit ging erg makkelijk. Daarna ging ik met de APP aan de slag en kon ik deze makkelijk instellen en configureren. Om te kijken hoe het precies werkte had ik via de controller zelf een temperatuur ingesteld die 1 graad lager was dan ik nodig had. Toen de Bastard op temperatuur was heb ik via de APP deze verhoogd met 1 graden. Direct hoor je de Inkbird ISC-007BW BBQ controller blazen tot het op temperatuur was. Door de handige vlees sondes kon ik ook dit via de APP goed in de gaten houden. Het resultaat was verbluffend en heerlijk sappig.

Voordelen
 • Thermometer en controller in één
 • Kan via meerdere manieren bediend worden
 • Stil in gebruik
 • APP was makkelijk in gebruik
 • Harde alarm als temperatuur te hoog wordt
 • Werkt via Bluetooth of WiFi
 • Meten van zowel vlees als kamado temperatuur
Nadelen
 • Kort snoer aanwezig
 • Extra Inkbird APP downloaden (als je al andere Inkbird producten heb dan is dit wel vervelend.
 • Niet waterdicht
 • Enkel op 2,4 gHz te verbinden (moest ik wel even uitvogelen bij mij)
Disclaimer
Dit is een niet gesponserde review. Ik heb de Inkbird ISC-007BW BBQ Controller​ zelf aangeschaft en het betreft mijn persoonlijke ervaring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top