Knoflook Peterselie olie
Deze knoflook peterselie olie is makkelijk om te maken en heerlijk om te gebruiken. Zelf gebruik ik het bij een stuk Bavette of als brood dip. Omdat je zo weinig ingrediënten nodig hebt staat dit binnen enkele minuten op tafel. Als je vlees wil marineren dan kan je dit gebruiken om het in te smeren. Ik zou het daarna wel 2 uur in de koelkast zetten.Â
Ingrediënten:
- 1 bos platte peterselie
- 1 citroen
- 4 teentjes knoflook
- 150 ml olijfolie
- Zout naar smaak
Benodigdheden:
- Blender
- Kwast voor het eventueel insmeren
Zo maak je het:
- Rits de peterselie blaadjes van de stengels
- Snij de citroen door de helft en pers 1 helft uit.
- Pel en snij de knoflook in kleine stukjes
- Voeg alles samen in een blender (behalve zout)
- Blend tot een gladde saus
- Voeg zout toe naar smaak
- Gebruik de saus als marinade of zet op tafel om te met brood te dippen.Â
Nog wat tips:
- Probeer altijd kwaliteits ingrediënten te gebruiken
- Je kan het langer bewaren in de koelkast.
Gelezen: 107