Koolsalade met rozijnen

Grill-Amigo-kool-salade-met-rozijnen-bakje

Deze verfrissende koolsalade, rijk aan witte kool, rozijnen en een mix van kleurrijke wortels, is een feest voor het oog en de smaakpapillen. Perfect als bijgerecht of voor een lichte lunch. Ben je in de stemming voor iets anders? Overweeg dan deze rode bieten variant, te vinden via de link hierboven. Aangezien je deze pagina bezoekt, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de bereidingswijze van deze koolsalade met rozijnen. Een ingrediënt in dit recept is de Griekse yoghurt, die een frisse smaak aan de koolsalade geeft. Geniet ervan!

Ingrediënten:
  • 1 witte kool
  • 2 oranje wortels of penen
  • 2 gele wortels
  • 30-50 gram rozijnen
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
  • Snijd de witte kool in dunne reepjes en doe ze in een grote kom.
  • Snij zowel de oranje wortels/penen als gele wortels in julienne en voeg ze toe aan de kom met de witte kool.
  • Voeg de rozijnen toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
  • In een aparte kom, meng de Griekse yoghurt, mayonaise en honing. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Giet het mengsel over de kool en gekleurde penen, en meng alles goed door elkaar totdat de salade gelijkmatig bedekt is met de dressing.
  • Proef en breng indien nodig extra zout en peper aan.
  • Dek de kom af en zet de salade minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Haal de salade uit de koelkast en serveer.
Nog wat tips:
  • Voeg rozijnen toe naar eigen smaak. Veel mensen vinden dit overheersend. 
  • Om tijd en werk te besparen kan je ook een combi pakket kopen bij een grote supermarkt zodat je de kool en oranje peen al klaar hebt. 
  • Helaas kan je niet altijd een gele wortel vinden. Dat is niet erg. Het brengt alleen altijd wat extra kleur in de salade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top