LetzQ spit Medium

GrillAmigo LetzQ Spit Medium review close up totaal plaatje met dichte kamado voorkant

Voor mijn The Bastard Medium kamado zocht ik nog een leuke spit om kip te grillen maar ook eventueel ander soort vlees. Ik vond de spit van The Bastard zelf iets te duur en de pizza oven gedeelte sloot in mijn optiek niet goed. Bij mijn zoektocht naar een alternatieve spit zonder oven deur was er de keuze tussen de LetzQ of The Spit on Fire. Deze twee merken zijn universeel en verkrijgbaar in verschillende maten. Uiteindelijk ging mijn keuze voor de LetzQ spit Medium variant omdat ik deze tijdens een aanbieding scherp kon kopen. Dit is dan ook mijn Review van de LetzQ spit Medium.

Wat is een spit?

Iedereen heeft het vast wel eens gezien op de markt, slager of op vakantie: Rijen vol met sappige geurende kippetjes. Deze sappige kippetjes draaien rond op spit. Sinds de kamado barbecue populairder wordt komen er ook steeds meer gadgets en tools op de markt. Met zo een BBQ spit bereid je de lekkerste gerechten op de kamado en dan hebben we het niet alleen over kip maar ook andere soorten vlees zijn mogelijk maar daar over later meer.

Wat maakt een spit zo speciaal?

De spit maakt gebruikt van een elektrische motor die het vlees automatisch laat ronddraaien. Doordat het vlees rond gaat bedruipt het eigenlijk zichtzelf met eigen vet. Hierdoor krijg je heerlijk sappig vlees en geeft dit een extra smaak beleving!

Wat zit er allemaal bij?
 • 15 inch Oneven Spit ring van goepoedercoat staal (voorkant is dikker/hoger en achterkant is dunner/smaller)
 • RVS spit met 2 vorken
 • Speciale sleutel voor de vorken ( om ze goed vast te zetten )
 • Motortje (230V) met 1 meter snoer
GrillAmigo LetzQ Spit Medium review close up totaal plaatje met open kamado
De LetzQ spit Medium met de twee vorken. Links zit de motor en rechts het handvat
Gebruik van de LetzQ spit Medium

De LetzQ spit Medium is heel makkelijk in gebruik. Je zet de ring met de dikke kant naar voren op de kamado. Schuif de motor gedeelte op de houder van je ring. Zet je spies met vlees goed vast met de vorken en klem schuif daarna je spies in het motorgedeelte en laat aan de andere kant met handvat rusten op de ring. Zet de motor aan en sluit de deksel van je kamado.

Mijn eerste test

Ook voor mij was het even uitvogelen hoe het zou uitpakken. Ik gebruikte voor mijn eerste run het recept van “GrillfunGyros van het spit op de BBQ. Het resultaat was verbluffend lekker met een sappig stukje vlees en veel smaak! Zeker voor herhaling vatbaar!

Voordelen
 • Door en door sappig
 • Garing gebeurd gelijkmatig
 • Intense smaak
 • Stil in gebruik
 • Geen warmte verlies doordat de ring perfect past.
Nadelen
 • Korte snoer ( 1 meter dus een verlengsnoer is in veel gevallen nodig)
 • Wel een draadloze thermometer gebruiken (mijn fout was een met snoer te gebruiken, oeps!)
 • Bij mij was het logo plaatje al direct uit de verpakking wat geroest
GrillAmigo LetzQ Spit Medium review close up logo
Al direct kleine roest puntjes bij het uitpakken van het spit. Heeft verder geen negatief effect op de functionaliteit.
Disclaimer

Dit is een niet gesponserde review. Ik heb de LetzQ spit Medium zelf aangeschaft en het betreft mijn persoonlijke ervaring.

Als je mij wilt ondersteunen, kun je de LetzQ Spit zelf bestellen via deze link bij Kamado Express, waarbij ik partner ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top