MEATER Original Draadloze thermometer

Grill-Amigo-meater-draadloze-thermometer-review
Uitpakken van de MEATER original Draadloze thermometer (modelnummer OSC-MT-ME01)

Bij veel gerechten die ik maak gebruik ik een bedrade thermometer van InkBird. Helaas is een bedrade thermometer niet voor elk gerecht  of voorbereiding geschikt. Een draadloze thermometer is uitermate geschikt voor gerechten die met een rotisserie of spit worden gemaakt. In mijn review van mijn LetzQ Spit Medium is een bedrade thermometer ook een van de nadelen. Na veel te hebben gelezen heb ik uiteindelijk gekozen voor de MEATER Original Draadloze thermometer. Ik moet eerlijk zeggen, wat een gemak in gebruik is deze thermometer. Zowel bij het instellen als mijn eerste proef ging het makkelijk. Dit is dan ook mijn Review van de Meater Original Draadloze thermometer. Let op! Het gaat hier om modelnummer/type: OSC-MT-ME01

Wat is een draadloze thermometer?

Een draadloze thermometer is een apparaat dat wordt gebruikt om de temperatuur van vlees of groente te meten zonder dat er een fysieke verbinding met een controller nodig is. Het bestaat meestal uit een probe of sonde die in het voedsel wordt gestoken en een ontvanger of display dat de temperatuur weergeeft. In dit geval is dat middels de MEATER app

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen?
 • Met één simpele APP alles bedienen
 • Draadloze verbinding om met de APP te bedienen
 • Gemaakt van roestvrij staal
 • 2 sensoren (1 voor in het vlees, ander voor omgeving)
 • Meldingen/Alarmen als het over de ingestelde temperatuur gaat
 • Draagbaar ontwerp middels een mooie houder.
Wat zit er allemaal bij:
 • Opbergunit met oplaad mogelijkheid
 • 1 probe voorzien van 2 sensoren
 • handleiding
Grill-Amigo-MEATER-draadloze-thermometer-eerste-gebruik-kip
Kip van het spit als eerste test met de MEATER Original Draadloze thermometer.
Gebruik van de MEATER Original Draadloze thermometer en eerste test

Het eerste gerecht dat ik met de Meater Original Draadloze thermometer bereidde, was een sappige kip van het spit. Ik prikte voorzichtig de sonde in de kip en plaatste het op de barbecue. Het was geruststellend om te weten dat ik de temperatuur van de kip continu kon bijhouden via de APP, zonder voortdurend de barbecue te hoeven openen. De Meater Original Draadloze thermometer gaf me realtime updates en stuurde zelfs een melding toen de kip perfect was qua temperatuur. Het resultaat was een ongelooflijk malse en smaakvolle kip (al helpt een juiste kruidenmix hier al bij)

Voordelen
 • Kan via meerdere smartphone of tablet bediend worden
 • APP is makkelijk in gebruik
 • Notificaties als ingestelde temperatuur is bereikt 
 • Werkt via Bluetooth of WiFi
 • Meten van zowel vlees als omgevingstemperatuur (dome)
Nadelen
 • Max 10 meter bereik met mijn gekozen model
 • Dikke probe (laat wel een gat achter)
 • Probe niet te vervangen bij schade of verkeerd gebruik
Disclaimer

Dit is een niet gesponserde review. Ik heb de MEATER Original Draadloze thermometer zelf aangeschaft en het betreft mijn persoonlijke ervaring.

Als je mij wilt ondersteunen, kun je de MEATER PLUS bestellen via deze link bij Kamado Express, waarbij ik partner ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top