Paprika-tomatensalsa
Soms zijn er van die bijgerechten waar mijn vrouw en ik geen genoeg van kunnen krijgen. Een hiervan is de Paprika-tomatensalsa. Deze Paprika-tomatensalsa is heerlijk fris en kan je serveren als saus bij een heerlijke stukje biefstuk of bij een pittig Mexicaans gerecht.
Ingrediënten:
- 2 Grote en rijpe vleestomaten
- 1 Paprika mix (Rood, Groen en Geel)
- 1 Grote Ui
- 15 gram Versie peterselie
- 10 gram Verse Oregano
- 120 ml Water
- 130 ml Witte Azijn (of champagne azijn)
- 120 ml Zonnebloem olie
- Zout
- Peper
Zo maak je het:
- Snij de paprika in blokjes van 3 – 5 mm
- Snij de tomaten in partjes en haal het sap en de zaadjes eruit. Snij daarna ook in blokjes van 3 – 5 mm
- Snij de ui ook in blokjes van 3 – 5 mm ( ik speelde hier vals want heb deze gesnipperd gekocht)
- Snij de peterselie (alleen de blaadjes) in kleine stukjes
- Snij de oregano (alleen de blaadjes) in kleine stukjes
- Meng het water, azijn en zonnebloem olie in een weckpot
- Voeg alle gesneden groentes en kruiden toe aan de weckpot
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Laat bij voorkeur een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Nog wat tips:
- Voor extra pit kan je er een jalapeno in doen.
- Probeer altijd kwaliteits ingrediënten te gebruiken
- Je kan met een “Weckpot” de Paprika-tomatensalsa langer in de koelkast bewaren ( tot wel 2 – 3 dagen )
Gelezen: 78