Paprika-tomatensalsa

Heerlijke Paprika-tomatensalsa voor bij een stukkie vlees of Mexicaans gerecht

Soms zijn er van die bijgerechten waar mijn vrouw en ik geen genoeg van kunnen krijgen. Een hiervan is de Paprika-tomatensalsa. Deze Paprika-tomatensalsa is heerlijk fris en kan je serveren als saus bij een heerlijke stukje biefstuk of bij een pittig Mexicaans gerecht.

Voorbereiding voor een heerlijke Paprika-tomatensalsa voor bij een stukkie vlees of Mexicaans gerecht
Voorbereiding voor een heerlijke Paprika-tomatensalsa voor bij een mooi stuk vlees of Mexicaans gerecht
Ingrediënten:
  • 2 Grote en rijpe vleestomaten
  • 1 Paprika mix (Rood, Groen en Geel)
  • 1 Grote Ui
  • 15 gram Versie peterselie
  • 10 gram Verse Oregano
  • 120 ml Water
  • 130 ml Witte Azijn (of champagne azijn)
  • 120 ml Zonnebloem olie
  • Zout
  • Peper
Zo maak je het:
  • Snij de paprika in blokjes van 3 – 5 mm
  • Snij de tomaten in partjes en haal het sap en de zaadjes eruit. Snij daarna ook in blokjes van 3 – 5 mm
  • Snij de ui ook in blokjes van 3 – 5 mm ( ik speelde hier vals want heb deze gesnipperd gekocht)
  • Snij de peterselie (alleen de blaadjes) in kleine stukjes
  • Snij de oregano (alleen de blaadjes) in kleine stukjes
  • Meng het water, azijn en zonnebloem olie in een weckpot
  • Voeg alle gesneden groentes en kruiden toe aan de weckpot
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper
  • Laat bij voorkeur een uurtje afgedekt in de koelkast staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Nog wat tips:
  • Voor extra pit kan je er een jalapeno in doen.
  • Probeer altijd kwaliteits ingrediënten te gebruiken
  • Je kan met een “Weckpot” de Paprika-tomatensalsa langer in de koelkast bewaren ( tot wel 2 – 3 dagen )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top