Pimientos de Padrón
Een echte Spaanse tapas klassieker is deze “Pimientos de Padrón” oftewel “Padron Pepertjes”. Super simpel om te maken maar oh zo heerlijk om te eten. Pimientos de Padrón zijn over het algemeen een mild qua smaak maar er zit af en toe een pittige tussen ( kan mijn vrouw beamen ). De Padron pepers kan je kopen bij de AH (niet bij elke), Jumbo (niet bij elke), Makro, Sligro of bij de groenteboer. Voor dit recept maak ik zelf gebruik van The Bastard Kamado omdat het voor mij het leukst is maar je kan het ook in de grillpan maken.
Ingrediënten:
- Doos Padron pepers
- Kwaliteits olijfolie
- Maldon zout
Zo maak je het:
- Bereid de barbecue voor op direct grillen
- Stook tot 190 – 200 graden op
- Gooi de Padron Pepers in een schaal of kom en giet wat olijfolie overheen.
- Meng de pepers goed zodat het olijfolie wordt verdeeld
- Als de barbecue op temperatuur is dan kan je de Padron pepers op de barbecue leggen
- Draai ze om als ze zwart beginnen te worden of dat je mooie grillstrepen ziet
- Als ze klaar zijn leg je ze op een mooi bord en sprankel je nog wat olijfolie over heen
- Strooi lekker ruim met de Maldon zout (maar doe het naar eigen wens)
Nog wat tips:
- Sommige Padron pepers kunnen pittig zijn. Hou daar rekening mee
- De pitjes kan je gewoon eten ( de steel zou ik niet eten haha )
- Probeer altijd kwaliteits ingrediënten te gebruiken
Gelezen: 388