Wat is een kamado barbecue

Wat is een kamado barbecue

Een kamado barbecue is een eivormige houtskool barbecue die is gemaakt van keramiek. Het verschil tussen een standaard houtskool barbecue en de kamado barbecue is dat de kamado veel meer opties heeft. Het is daarom dus meer dan een standaard barbecue doordat je hem ook kunt gebruiken als slowcooker, rookoven, pizza oven of broodbakmachine. Dat maakt deze barbecue erg veelzijdig. Daarnaast valt de barbecue op door zijn unieke uiterlijk en kun je er natuurlijk ook gewoon lekker op grillen. Voor de fanatieke bbq’er is deze kamado zeker een mooie aanwinst door de vele mogelijkheden die het biedt. Of je nu houdt van urenlang gegaard vlees met een authentieke rooksmaak of een eigen gemaakte pizza. Het kan allemaal met de kamado barbecue.

KamadoExpress
De voordelen van een kamado barbecue

Het grootste voordeel van de kamado barbecue is zijn veelzijdigheid. Met behulp van deze barbecue tover je de meest smaakvolle gerechten voor je gasten. Wanneer je houdt van een lekkere rooksmaak aan je gerechten dan zit je met de kamado barbecue zeker goed. Binnen de kortste keren bereikt je de hoogste temperaturen met deze barbecue. Daarnaast staat de barbecue stevig op zijn plek doordat er flink wat gewicht aan hangt. Hierdoor is het apparaat moeilijk te verplaatsen. Ook heeft de barbecue een flink prijskaartje, maar met wat je ervoor terugkrijgt is het dat geld zeker waard. De barbecue vergt weinig onderhoud en ook het schoonmaken van de barbecue is eenvoudig.

Aanmaken en temperatuur regelen

Voor het aanmaken van deze barbecue heb je houtskool nodig. Je vult de vuurkorf met houtskool en plaats hier de aanmaakblokjes op. Belangrijk hierbij is dat de luchtregelaar helemaal open gezet wordt. Daarna kun je de barbecue aansteken. Na ongeveer een twintig minuten is de barbecue helemaal opgewarmd en kun je aan de slag met het bereiden van de gerechten. Aan de hand van het ventilatierooster op de barbecue en de luchtregelaar kun je de temperatuur van de barbecue bedienen. Hoe meer lucht er bij de houtskool komt, hoe meer deze zal gaan branden en hoe warmer de temperatuur zal zijn. Aan de hand van het soort vlees en de manier van bereiden kun je de temperatuur naar wens bedienen.

Het schoonmaakproces na het grillen

Wanneer iedereen is uitgegeten kan de barbecue schoon worden gemaakt. Wanneer er etensresten op het rooster zitten kun je deze wegbranden door de barbecue te verhogen tot 300 graden. Om schimmelvorming in de barbecue te voorkomen is het aan te raden om het ventilatierooster en de luchtregelaar open te laten staan in de maanden dat de barbecue niet gebruikt wordt. Merk je dat er toch schimmel in de barbecue zit? Dan kun je de barbecue weer aansteken en verhogen tot 300 graden om de schimmel weg te branden. Ook is het raadzaam om oud as uit de barbecue te halen wanneer je hem een lange tijd niet hebt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur beter te reguleren is.

Als je mij wilt ondersteunen, kun je alles voor je Kamado bestellen via deze link bij Kamado Express, waarvan ik een affiliate partner ben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top