Zoete BBQ Saus
Deze heerlijke en veelzijdige zoete BBQ saus is ideaal en makkelijk om te maken. Ik gebruik het vaak voor mijn “spareribs” of “pulled pork”. Het is een makkelijk recept wat je direct kan gebruiken of je kan het twee weken in de koelkast bewaren. Hou je van een wat meer zoete BBQ saus? dan kan je er nog wat bruine suiker bij doen. Wil je liever iets meer pit? Kijk dan onderaan de pagina voor de tip. Het voordeel van een zelfgemaakte BBQ saus? Je weet precies wat erin zit.
Ingrediënten:
- 260 gram Ketchup
- 32 gram Bruine suiker
- 1,5 theelepel Honing
- 1 eetlepel Soja Saus
- 1 eetlepel Worchestershire saus
- 1,5 theelepel Zout
- 1,5 theelepel Zwarte peper
Zo maak je het:
- Het is heel makkelijk om te maken. Je pakt een kleine sauspan. Roer de ketchup, bruine suiker, soja saus, Worchestershire saus, honing, zout en peper in een pan. Breng het aan de kook en roer regelmatig.
- Als het kookt kan je het vuur omlaag brengen naar de laagste stand.
- Laat het nu 30 min rustig koken tot het een dikke saus is geworden
- Gebruik gelijk of bewaar het in de koelkast (tot twee weken kan je bewaren) in een luchtdichte pot
Nog wat tips:
- Gebruik BIO producten of kies voor kwaliteits producten
- Voor een BBQ saus met bite kan je ook nog wat jalapeño pepertjes toevoegen (gesneden en ontpit)
- Je kan de saus gebruiken als marinade, om te moppen of als dip
Gelezen: 136